Hvorfor skal jeg vælge et genopladeligt batteri?

26. maj 2023Tips

– Annonce

Hver evig eneste dag bliver der brugt et utal af batterier rundt omkring i Danmark. Det gælder både i private hjem og i virksomheder. Derfor er det en rigtig god idé at anvende et genopladeligt batteri såsom et blybatteri, da det belaster miljøet meget mindre. 

Forbrug af batterier i hjemmet og i virksomheder

Hjemme hos dig selv finder du mange ting, der bruger batterier. Der er tale om alt lige fra fjernbetjeningen til tyverialarmen, lommelygten, badevægten, køkkenvægten, vækkeuret, diverse former for legetøj, værktøj og meget mere. Det bliver hurtigt til mange batterier, når alle hjem bruger dem til et hav af ting og sager.

Virksomheder og industrien gør også stort brug af batterier i dagligdagen. Eksempelvis bruger både vindmøller, fejemaskiner, målestationer, kondensatorer, nødstrømsanlæg, reklamedisplays, transportsystemer og meget mere batterier. Der er derfor et stort samlet forbrug af batterier dagligt.

Fordele ved genopladelige batterier

Der er ikke kun én enkelt fordel ved at bruge genopladelige batterier. Rent faktisk er der flere fordele. Den største fordel ved genopladelige batterier er, at du ikke skal smide batteriet væk, når det er løbet tør for strøm. Du kan nemlig bare lade batteriet op igen og igen, hvilket gavner både dig og miljøet.

Det kræver desuden mange ressourcer at fremstille batterier. Det er derfor, at det er langt mere bæredygtigt at anvende genopladelige batterier fremfor engangsbatterier. I og med at genopladelige batterier er det miljøvenlige valg, er det altså værd at overveje denne batteritype, hvis det er muligt.